Cuvântul de bun venit l-a adresat oaspeților doamna director Ancuța Florina Șchiop , care a vorbit despre noile perspective ale bibliotecilor datorate proiectelor pe care Biblioteca Județeană se pregătește să le implementeze.
Invitat special a fost doamna prof. Mirela Tanc, ( profesor recunoscut la nivel mondial, fiind nominalizată la Global Teacher Prize -premiul Nobel în educație) care împreună cu doamna bibliotecar Dana Teședan au prezentat lucrarea “Noul normal în educație”. In secolul XXI educația trebuie sa pornească de la nivelul de înțelegere și capacitățile elevului, interesul lui pentru învățare trebuie stimulat în feluri care încă nu sunt predate in universitățile României.
Anca Potre a prezentat lucrarea ”Bune practici de Cultură a Informației în Biblioteca Liceului Tehnologic Felix, Sânmartin”. O bibliotecă școlara mică, de comuna mare , se implică și scrie anual proiecte sfidând cutume și interdicții. Energia investită e răsplătită !
Dr. Sana Silviu , bibliotecar la secția de Colecții Speciale a bibliotecii județene ne-a prezentat sursele de informații care trebuie consultate în cazul in care dorim sa ne facem arborele genealogic.
Workshopul de Standardele culturii informației, s-a încheiat cu o sesiune proactivă în care am definit standardele trecând de la tipuri de cerere a utilizatorilor, prin experiența bibliotecarului, definind etapele căutării și selectării informației în standardele menționate , spre produsul final, informația procesată, care ajunge la beneficiar.
Au fost 4 ore intense de schimb de experiență profesională. Bibliotecarul este prin definiție un manager de informație aflat la dispoziția întregii comunități.
Atelierul a fost organizat de Delia Pantea , bibliotecar metodist la Biblioteca Județeană “Gheorghe Sincai “Oradea .
Poze realizate de Lilia Blaga, Doca Brandusa si Luminita Moga.
Expoziția conexă evenimentului a fost făcută de Eniko Majoros.