Vizită
Publicat 20-12-2024 08:40 - (12 Citiri)În cadrul programului ,,Școala altfel” am primit vizita elevilor de la Școala Gimnazială Olcea , însoțiți de doamnele profesoare Mariana Filimon și Florica Zifceac.
În cadrul programului ,,Școala altfel” am primit vizita elevilor de la Școala Gimnazială Olcea , însoțiți de doamnele profesoare Mariana Filimon și Florica Zifceac.
Într-o atmosferă plină de voie bună , cuprinși de magia sărbătorilor , ne-am întâlnit în decembrie la Clubul de lectură în limba română cu elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” , însoțiți de doamna prof. Carla Istvanovicz , pentru a-l cunoaște pe Grinch, țâfnosul personaj creat de dr. Seuss, care detesta Crăciunul mai mult ca orice pe lume , dar care înțelege până la urmă că nu doar cadourile aduc fericirea și că bucuria poate veni de unde te aștepți mai puțin.
Alți colindători astăzi la bibliotecă! Copiii din clasa I-C de la Școala Gimnazială „Dacia”, împreună cu prof. înv. primar Viorica Iancu.
Mulțumim Fundației Culturale de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Șincai” pentru dulciurile oferite vizitatorilor , care ne-au încântat cu frumoasele colinde!
Prichindeii din grupa mare de la Grădinița Nr. 41, împreună cu doamnele educatoare Dana Orțan și Andreea Nistor ne-au colindat și au ascultat povești de Crăciun.
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej binecuvântat pentru a aduce împreună copii, personalități locale și bibliotecari la vestirea Nașterii Domnului.
Miercuri, 18 decembrie, ne-au vizitat grupul de colindători ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Hotar însoțiți de doamnele profesoare coordonatoare.
A fost un moment special, într-o atmosferă de sărbătoare, în care copiii și-au manifestat pe deplin bucuria Crăciunului, prin colindele interpretate.
Domnul prof. univ. dr. Ion. Simuț ne-a împărtășit câteva din amintirile copilăriei domniei sale, petrecute pe meleagurile satului natal, Hotar.
Ziua de marți, 17 decembrie a adus în bibliotecă vizitatori și colindători deopotrivă:
Elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” , prof. Ioana Meseșan , și elevii din clasa a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 16 , prof. Maria Ciurdariu și mai târziu clasele a V-a A și C de la Școala Gimnazială „Dacia”, coordonați de prof. Nicolina Mihuț și Simona Bot .
Luna decembrie e deosebit de frumoasă pentru că e plină de cadouri de suflet!
Unul dintre aceste cadouri au fost Cetele de colindători, de la Școala Gimnazială “Octavian Goga”, însoțiți de doamnele profesoare Crăciun Ioana-Alina, Hidișan Luminița și Bondar Zita.
În biblioteca din IOȘIA au răsunat colindele tradiționale și s-a răspândit bucuria Crăciunului. Am colindat, am făcut poze , am servit clementine , am creat amintiri neprețuite!
Vă mulțumim și la anul când veniți, tot voioși veți fi primiți!
Feera de iarnii este tema picturilor care îmbracă atât de frumos vitrinele Filialei Ioșia. Prof. coord. Crăciun Ioana Alina a ales lucrările elevilor din cls. V-VIII de la Școlile Gimnaziale ,,Octavian Goga” și ,,Avram Iancu”.
Vă așteptăm la bibliotecă, să le vedeți!
Elevii din clasele primare de la Școala Gimnazială Americano-Română, însoțiți de doamnele profesoare Zsurzs Daniela, Pintea Alina, Chirilă Cristina și Popa Alina, ne-au încântat cu colindele lor magice
Clubul de lectură, coordonat de prof. Gabriel Kramer și prof. Cristina Chirilă de la Școala Americano-Română, a avut ca temă recunoștința.
Thanksgiving Day datează din 1623, însă abia în 1863, președintele Abraham Lincoln proclamă această zi sărbătoare federală oficială pentru „Recunoștință și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care sălășluiește în ceruri”.
Invitații noștri de astăzi au fost elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, însoțiți de doamna prof. Ioana Borza.
Sezonul colindelor a început!
Bucuria vestirii Nașterii Mântuitorului a fost adusă în instituția noastră de dragii noștri părinți, călugării de la Mănăstirea Izbuc, coordonați de părintele stareț Mihail.
Mulțumim părinților pentru colindele cântate și darurile aduse colegilor noștri prezenți.
Biblioteca a oferit colindătorilor zece cutii cu volume atent selectate, dăruite pentru comunitatea mănăstirii.
Sărbători binecuvântate tuturor!
Ana Blandiana și Dan-Liviu Boeriu vă așteaptă joi, 12 decembrie, la ora 18, la Librăria Humanitas Oradea, unde se va vorbi despre puterea literaturii și despre cea mai recentă carte a autoarei, "Se face liniște în mine"
Eveniment realizat de Revista de Cultură Familia și Librăriile Humanitas
Elevii clasei a IX-a D de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” făcut la începutul lui decembrie o vizită la Biblioteca Județeană.
Împreună Bogdan Avram, cu tinerii viitori cititori, au făcut un tur al secțiilor bibliotecii:
La Mediatecă, au descoperit colecția de filme, CD-uri și DVD-uri, fiind deosebit de interesați de benzile desenate manga.
Clubul de lectură în limba germană , coordonat de lect. univ. dr. Denisa Igna de la Facultatea de Litere, i-a avut ca invitați, la final de noiembrie, pe elevii clasei a 6-a de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, însoțiți de prof. Carmen Bubela.
Lecturarea poveștii „Der verzauberte Prinz” (Prințul fermecat) a dat startul întâlnirii, urmată de formarea echipelor, coordonate de voluntari entuziaști, studenți ai Facultății de Litere a Universității Oradea: Cezara Trif, Brigitta Kocs, Lorena Filip, Alexandru Filip, Julianna Topor.
Elevii s-au bucurat de jocuri interactive precum Kahoot, memory animat și adevărat/fals, într-o atmosferă plină de energie și creativitate.
Asociația Rotary Club Oradea Insignis și-a propus să realizeze o serie de activități educative, în perioada 01 octombrie - 01 decembrie 2024, prin proiectul interșcolar „Atelier de istorie orădeană”, finanțat de Consiliul Județean Bihor. Proiectul s-a concentrat pe implicarea elevilor din școlile gimnaziale în explorarea valorilor culturale locale.
Istoricul Constantin Liviu Demeter a fost ghidul educativ al acestui demers și a transmis mulțumiri tuturor bibliotecarilor de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor pentru dăruirea cu care au primit cele 10 clase de elevi.
Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor a fost printre obiectivele propuse spre vizitare.
Vă invităm miercuri, 27 noiembrie, de la ora 18:00, la Humanitas Oradea, la o discuție între Mircea Pricăjan și Raluca Nagy despre literatură și romanele autoarei: „Despre memoriile femeii și alți dragoni“, „Un cal într-o mare de lebede“ și „Teo de la 16 la 18“.
Lectura lunii noiembrie la Clubul de lectură Synestezia este cartea Papesa Ioana de Donna Woolfolk Cross.
Prima menționare a papei feminin apare în cronica Chronica Universalis Mettensis a lui Jean de Mailly, fiind preluată ulterior de alți istorici. Totuși cea mai populară și influentă versiune o găsim în Chronicon Pontificum et Imperatorum de Martin de Opava. Cele mai multe versiuni ale istoriei sale o descriu drept o femeie talentată și învățată care se deghiza ca un bărbat, de multe ori la cererea unui amant.
În cele mai frecvente istoriografii, din cauza abilităților ei, ea se ridică în ierarhia bisericii, și în cele din urmă este aleasă Papă, cu toate acestea, în timp ce efectua o călătorie prin "Cetatea eternă", ea dă naștere unui prunc, expunând-uși astfel sexul. În cele mai multe versiuni, ea moare la scurt timp după aceasta, fie a fost ucisă de mulțimea furioasă, căreia i-au fost lezate sentimentele religioase. Vaticanul îi contestă existența.
Marin Preda, unul dintre cei mai importanți romancieri români , a fost subiectul activității de astăzi desfășurate de elevii clasei a IX-a C de la Liceul „Don Orione”, sub îndrumarea prof. Alina Oros .
Vineri, 15 noiembrie, biblioteca a avut vizitatori de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre”. Elevii din clasa a II-a SBS/B, însoțiți de doamnele învățătoare Mihoc Géci Annamária și Sipos Ilona, au participat la un joc interactiv prin care au făcut cunoștință cu cărțile din literatura pentru copii.
Colegul nostru, Bogdan Avram, le-a vorbit copiilor despre lună, planete și i-a purtat, printr-un film documentar, în lumea fascinantă a universului misterios. Copiii au participat cu mult entuziasm la discuții și au analizat mostre cu ajutorul microscopului. Coordonatorul activității de astăzi a fost Eniko Majoros, bibliotecar.
Vă mulțumim pentru vizită!
___
November 15-én a Szacsvay Imre Általános Iskola II SBS/B osztálya látogatott el intézményünkbe. Mihoc Géci Annamária és Sipos Ilona pedagógusok segítségével interaktívan játszottunk és ismerkedtünk a kortárs és a már klasszikusnak számító gyermekirodalommal.
Bogdan Avram kollégánk a Hold , a Nap és a Világegyetem sokrétű, tudományos közegébe kalauzolta el a diákokat. A találkozó záró eseménye a mikroszkóp technikai használatával, a különleges szövetminták közötti különbségre hívta fel a figyelmet.
Köszönjük szépen a látogatást és az osztály érdeklődő figyelmét!
În 14 noiembrie ne-am întâlnit la o nouă șezătoare în bibliotecă .
Întunericul coboară rapid, în sală este cald, a început postul Crăciunului și ascultăm și cântăm colinde, căutăm materiale și modele , exersăm tehnici noi de cusut.
Următoarea întâlnire va fi în 28 noiembrie. Vă așteptăm!