O țară era ocupată de o armată pusă pe jaf și tâlhării, pe asuprire.

Concomitent se derulau marile evenimente ale epocii, lovitura de palat de la 23 august 1944, intrarea Armatei Roșii, armistițiul de la Moscova, conferințele de pace...

Autorul ne-a împărtășit clar părerile sale despre procesul de scriere a unei cărți, despre capacitatea poporului român de a face față unui conflict armat în secolul XXI și ne-a povestit despre pisicile lui.

07 Zvonuri Despre Sfarsitul Lumii Bucuresti 1944 1953


Stelian Tănase este scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune, profesor universitar. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a participat la evenimentele din decembrie 1989, devenind o personalitate de referință a societății civile românești. A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social, vicepreședinte al Partidului Alianța Civică, Președinte al Societății Române de Radio și Televiziune, fiind in prezent profesor la Facultatea de Științe Politice.

Opera sa cuprinde lucrări literare, texte de nonficțiune (știinte politice, istorie, cercetarea arhivelor) și volume de memorialistică.