Daniela Roxin este profesoară de limba rromani şi se mândreşte cu elevii săi. Ni i-a prezentat pe rând pe elevii olimpici,vorbindu-ne cu drag şi emoţie despre fiecare dintre ei. Doamna Roxin consideră că rolul unui mentor este să descopere talentul fiecărui copil, pentru că fiecare are ceva special. Aşa a descoperit-o pe Larisa Cîrţan, Daria Borbilău, Adrian Hendre, David Bancs.

07 Tamasda 1


Daria ne-a recitat o superbă poezie a Bronislawei Weiss, o voce puternică a poeziei de limbă rromani a sec. XX. Scrierile ei sunt intense şi profund originale.

Adrian Hendre şi-a lansat un prim volum de versuri, fiind încă elev la liceu. Poezia lui e o poezie a tinereţii, a dragostei, a căutărilor şi a frământărilor interioare. Volumul „Suflet rătăcit” a apărut în limba rromani oficială, rromani dialectală locală, dar şi în limba română.

Membrii ansamblul de dansuri ”AMARE PHARALA” au dansat. Îmbrăcaţi în cămăşi roşii tradiţionale, băieţii, mânaţi de energia focului şi ritmurile muzicii, au dansat cu patimă, trăind fiecare moment cu intensitate maximă. Fetele, învăluite în culorile straielor, au completat întreaga scenă, ducând-o undeva în zona magiei.

La sfârşitul întâlnirii, copii au primit din partea organizatorilor diplome, cărţi şi dulciuri. Mulţumiri tuturor!