::,,𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑜 𝑐𝑢𝑎𝑛𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑖𝑢𝑏𝑖𝑟𝑒
𝑃𝑒 𝑜 𝑢𝑛𝑑𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆,
𝑂 𝑓𝑎̆𝑟𝑎̂𝑚𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑟𝑜𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆
𝐴𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑙𝑎 𝑛𝑒𝑚𝑢𝑟𝑖𝑟𝑒.''::
Așa se prezintă doamna dr. Simona Mihuțiu, o ființă de o gingășie și un rafinament deosebit. Ca profesie este medic, un medic care vede ,,partea tristă a vieții'', așa cum spune dumneaei, dar și-a găsit ca aliat scriitura. Are în palmares 8 volume publicate și altele deja în lucru.

A vorbit la nivelul de înțelegere al copiilor, a recitat poezii și a lecturat una din poveștile proprii , copiilor din Tabăra de vară Cair Paravel, aflați în curtea Muzeului ,,Țării Crișurilor''.

,,Mi-am întărit convingerea că acești copii au nevoie de frumos și ar putea fi dornici de lectură dacă ar fi educați de mici în spiritul ei'', afirma doamna dr. Simona Muhuțiu.
Ne-am bucurat de prezența ei în mijlocul copiilor și așteptăm ca acel basm ,,Iarna și povestea ei'' să vadă lumina tiparului cât de curând.

Gazdele întâlnirii au fost Doina Rusneac și Mariana Barna.

După eveniment doamna doctor comenta:
”Văzându-i atât de atenți pe acești micuți spectatori, mi-au întărit convingerea că ei nu sunt fundamental diferiți față de alte generații de copii, doar că au nevoie de îndrumare, de constanță în educare în spiritul lecturii, al frumosului, în cadrul familiei și al instituțiilor de învățământ.”