Creațiile literare publicate în Antologie sunt datorate colaborării între Asociația Culturală Pro Lirica Oradea, condusă de poeta Mihaela Dindelegan, și Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație, aflată sub înaltul patronaj al poetei Renata Verejanu de la Chișinău.

În perioada iunie - august 2023, poeții bihoreni și cei din zona capitalei Republicii Moldova au fost invitați să participe în comun la realizarea unei Antologii de poezie românească contemporană, menită a dezvolta relațiile frățești dintre cele două comunități. Fiecare poet a putut participa cu un număr de maximum 10 poeme reprezentative. Antologia, intitulată sugestiv: „Drag de limba română” a fost editată la Oradea ca parte a proiectului cu același nume al Asociației Culturale Pro Lirica.

Proiectul „Drag de limba română” este cofinanțat de Consiliul Județean Bihor și vine ca rezultat al colaborărilor dintre Primăria Municipiului, care a înfrățit Oradea cu comuna Băcioi din administrarea Sectorului Botanica al Chișinăului, respectiv de CJ Bihor, care a realizat un acord de colaborare cu aceeași administrație din Republica Moldova.

Vă așteptăm la eveniment!