1. S-a semnat contractul de finanțare din fonduri europene, în valoare de peste 20 milioane lei, pentru:

* modernizarea Bibliotecii Județene;
* renovarea și extinderea bibliotecilor din Oșorhei, Sântandrei și Sânmartin;
* dotarea cu echipamente digitale a încă 26 de biblioteci comunale din județul Bihor.

  1. S-a lansat licitația pentru modernizarea și digitalizarea Bibliotecii Județene. Valoarea estimată a proiectului este de peste 10 milioane de lei. Termenul de depunere a ofertelor este 12 septembrie. Ne propunem ca până la sfârșitul anului să semnăm contractul de execuție și să începem lucrările. De la finalul anului viitor, cititorii vor avea acces în spații complet modernizate.
  2. S-a trecut la achiziția continuă de carte. Săptămâna trecută au fost livrate Bibliotecii Județene primele titluri în baza contractului cu librăriile Humanitas, 80 de titluri.{TOC}Față de anii trecuți, când achiziția de carte nouă se făcea de câteva ori pe an, din această săptămână biblioteca trece la achiziția săptămânală de carte. Cititorii vor avea în fondul de carte cele mai noi titluri, la o săptămână după apariția acestora in librării.

Noile apariții sau cărțile solicitate de cititori vor fi livrate în fiecare zi de joi în Oradea, prin rețeaua Humanitas.
Din septembrie vor fi livrate lunar noile titluri și bibliotecilor partenere din județ în baza unui buget de 100.000 de euro anual alocat de Consiliul Județean Bihor. Urmând această strategie, în 2-3 ani fondul de carte al tuturor bibliotecilor comunale va fi completat cu noile apariții, iar accesul bihorenilor la un fond de carte actualizat va fi îmbunătățit substanțial.


De luni până vineri, între orele 8 și 19, și sâmbătă de la 9 la 13, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” își așteaptă cititorii.
https://www.facebook.com/ilie.bolojan" class="wiki wikinew text-danger tips">sursa