În Europa prima „Zi internațională a Femeii” s-a sărbătorit pe 19 martie 1911 în Germania, Austria, Danemarca, Elveția dar și în alte state europene. Ziua femeii a fost recunoscută oficial de către Națiunile Unite în anul 1975, odată cu proclamarea „Anului Internațional al Femeii” și declararea perioadei 1976-1985 ca „Deceniu ONU pentru condiția femeii”; în 1977 Adunarea Generală a ONU a proclamat, printr-o rezoluție, „Ziua Națiunilor Unite pentru drepturile femeilor și pacea internațională”.

În România se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, și profesoarelor. Iar la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua Femeii. Începând cu anul 2010, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică și este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.

Data de 8 Martie este asociată cu primăvara, iar unul dintre simbolurile acestei zile sunt florile. Se spune că ”mascota” internațională a Zilei femeii este laleaua, simbol al primăverii și trebuie oferită femeilor, de ziua lor.

Astfel, sărbătorim Ziua Internațională a Femeii pentru a cinsti și celebra diversele reușite pe care femeile le-au desfășurat în întreaga lume, indiferent de domeniu: social, economic, politic, cultural, sportiv etc. De asemenea, este și un moment în care putem să citim, să ne documentăm cu privire la poveștile de viață ale unor femei marcante.

Viața, arta, chiar și energia se declină la feminin. Ideea, ca și lupta și pâinea sunt tot de genul feminin. Ambițioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive și eficace, fac ca intervenția lor să fie mai intuitivă și benefică.

LA MULȚI ANI!