Domnul Nostoc într-un nou proiect multimedia

Autor: , 30.10.2018 13:17

Miercuri, 7 nov. 2018, ora 11:00, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.


Asociația „ArtStudio–MH” și Compania „Teatrul pe Roți” din Arad au prezentat, joi 25 octombrie, spectacolul multimedia „Domnul Nostoc și cabana cu cărți” la Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol din Arad. Finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiectul are un puternic caracter educativ atât prin subiectul spectacolului, cât și prin organizarea, în jurul evenimentului teatral, a unor ateliere de lucru cu copii, ateliere care au ca scop construirea de personaje și elemente de decor din obiecte distruse, inutile, cu scopul direct de a le vedea integrate într-un spectacol care are ca temă  principală reorientarea copiilor și tinerilor către lectură, către lumea cărții, către locul sacru de păstrare și deschidere al cărților: BIBLIOTECA (cabana cu cărți).

Regizorul Radu Dinulescu, creatorul de artă digitală și muzicianul Armand Richelet, echipa de actori mânuitori Lenuța Dorobanțu și Sorin Dorobanțu și autorul de albume pentru copii Patrice Seiler din Strasbourg, colaborează de aproape 6 ani și-a făcut un brand din personajul Domnul Nostoc și au montat deja două spectacole: „Fabuloasa călătorie a Domnului Nostoc” și „Domnul Nostoc și misterul din Ocean”, spectacole care au făcut subiectul a numeroase turnee în Franța, primul fiind și programat în secțiunea IN a celui mai mare festival de animație din lume – Charleville Mézières, și a obținut premiul de regie la Festivalul Internațional al Animației Teatrul „Țăndărică” – București.

Continuând cercetările în domeniul artei numerice, al proiecției stereoscopice, echipa propune un spectacol multimedia care utilizează imaginea suprapusă a 2 videoproiectoare, pentru a obține efectul stereoscopic, efect care poate fi văzut cu ajutorul ochelarilor 3D pasivi.

În continuarea proiectului, spectacolul și atelierele de lucru vor fi organizate pe data de 05 noiembrie ora 11.00 la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, pe 06 noiembrie la ora 10.00 la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, și pe 07 noiembrie ora 11.00 la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea.

Spectacolul urmează a fi promovat în țară și în spațiul francofon, prezența lui la Avignon în luna iulie 2020, pe scena Teatrului Atelier 44, va da spectacolului un elan important în activitatea de marketing.

Cuvinte cheie: spectacol multimedia atelier

« Înapoi la ştiri


Oradea, Str. Armatei Române nr. 1/A    Telefon: 0259-431257, 0359-800363, 0359-800368
Program cu publicul:  Luni – Vineri: 08.00–19.00, Sambata: închis