CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice

Autor: , 24.02.2017 13:58

Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai” Bihor organizează în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC evenimentul de lansare a proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” din regiunea de nord a României.

Evenimentul va avea loc marți, 28 februarie 2017, orele 11:00-16:00 la Oradea. În județul Bihor, proiectul este susținut la nivel local de către doamnele bibliotecare Talida Bitea (Biblioteca Publică Locală Nucet), Daniela Gherlea (Biblioteca Publică Locală Roșia), Anca Laza (Biblioteca Publică Budureasa), Marinela Aristan (Biblioteca Publică Mădăraș) și Anca Potre (Biblioteca Publică Sînmartin).
Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai” Bihor va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecari locali și copii cu rolul de Ambasadori ai proiectului.
 
Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din 6 județe din diferite zone ale României (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj). Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât 380 copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
 
 „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC cu sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.

Cuvinte cheie: CODE Kids

« Înapoi la ştiri


Oradea, Str. Armatei Române nr. 1/A    Telefon: 0259-431257, 0359-800363, 0359-800368
Program cu publicul:  Luni – Vineri: 08.00–19.00, Sambata: închis