Participarea echipei din Bihor la Conferinţa “Extending Creative Practice – DigiTales”

Autor: , 08.06.2012 11:24

Seniorul orădean Horea Iancu, însoţit de bibliotecarul formator Paul Zoţ de la Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor, a participat la Conferinţa finală a Proiectului “Dezvoltarea Practicii Creative” desfăşurată la 1 iunie 2012 la Maribor, în Slovenia.

La Conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor partenerilor implicaţi în proiect, provenind din Marea Britanie, Finlanda, Slovenia şi România. Grupul român a mai fost format din reprezentanţi ai IREX România şi ai Fundaţiei Progress Bistriţa, alături de senioarele vrâncene Cornelia Ploscaru şi Anişoara Stamate, împreună cu bibliotecarul formator Margareta Tătăruş, de la Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

 Desfăşurată ca o etapă finală în care s-au prezentat rezultatele fiecăruia dintre parteneri, Conferinţa a oferit seniorilor români ocazia de a împărtăşi experienţa trăită în timpul cursurilor de ”Povestiri Digitale” care au avut loc la bibliotecile judeţene. Astfel, dl. Horea Iancu şi-a exprimat mulţumirea de a fi participat la aceste activităţi şi de a-şi fi putut spune povestea într-un mod diferit de cele cu care fusese obişnuit. La rândul lor, senioarele vrâncene Cornelia Ploscaru şi Anişoara Stamate s-au declarat încântate de participarea la cursuri şi de rezultatele obţinute în urma efortului depus.

 La rândul lor, bibliotecarii formatori au transmis celor prezenţi o parte dintre lucrurile experimentate în timpul zilelor de curs, precum şi mulţumirea că bibliotecile judeţene din care provin au fost selectate pentru a fi parte din proiect, din perspectiva beneficiilor atât în privinţa comunităţii, cât şi a dezvoltării continue a resursei umane implicate.

 Proiectul ”Povestiri Digitale - DigiTales”  a fost finanţat de către Uniunea Europeană prin programul de învăţare pe tot parcursul vieţii- dimensiunea de dezvoltare profesională a adulţilor: Grundtvig şi a fost implementat de către Colegiul Goldsmiths din Londra, Fundaţia ”Progress” din Bistriţa, Fundaţia ”Mitra” din Slovenia, Centrul de Sociologie Urbană din Londra si Laurea, Finlanda. Durata de implementare a fost 2010 – 2012 si a avut ca obiectiv folosirea metodologiei ”DigiTales” pentru incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia, iar 12 biblioteci judeţene au fost intermediarii acestei iniţiative în România.

Cuvinte cheie: DigiTales IREX România Horea Iancu Zoţ

« Înapoi la ştiri


Oradea, Str. Armatei Române nr. 1/A    Telefon: 0259-431257, 0359-800363, 0359-800368
Program cu publicul:  Luni – Vineri: 08.00–19.00, Sambata: închis