Lansarea serviciului gratuit “Calculatoare cu Internet pentru Public”

Autor: , 29.03.2012 10:53

Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor lansează vineri, 30 martie 2012, de la ora 13:00, un nou serviciu al Bibliotecii- “Calculatoare cu Internet pentru Public”

Prin acest serviciu, membrii comunităţii vor avea acces gratuit la informaţie şi Internet utilizând calculatoarele primite de Bibliotecă prin Programul Naţional ‘Biblionet- Lumea în biblioteca mea’ (www.biblionet.ro), dezvoltat printr-un parteneriat între IREX (International Research and Exchanges Board), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti. Microsoft Corporation, partener al programului Global Libraries la nivel mondial, donează software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci. Programul are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru o perioadă de 5 ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Scopul său este de a asigura creşterea accesului românilor la informaţie, ajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea. Prin intermediul programului “Biblionet”, mai mult de 2.000 de biblioteci publice din România vor primi calculatoare pentru accesul publicului la Internet printr-un proces de selecţie competitivă şi peste 3.500 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţii.

Pe lângă Sediul Central al Bibliotecii Judeţene, au fost deja echipate cu calculatoare prin Programul “Biblionet” şi filialele Dacia, Decebal, Medicină şi Băile Felix.

Între participanţii la eveniment vor fi seniorii primei serii a Cursului de Iniţiere în Utilizarea Calculatorului (început în 26 martie 2012), precum şi câţiva dintre bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţul Bihor care sunt incluse în Programul ‘Biblionet’.

Cuvinte cheie: internet gratuit public

« Înapoi la ştiri


Oradea, Str. Armatei Române nr. 1/A    Telefon: 0259-431257, 0359-800363, 0359-800368
Program cu publicul:  Luni – Vineri: 08.00–19.00, Sambata: închis