Lansarea oficială a revistei “Ora De Arhitectură”

Autor: , 28.10.2011 12:54

Evenimentul va avea loc joi – 03.11.2011, ora 14:00 la Biblioteca Judeţeană „Gh. Şincai”


“Ora De Arhitectură” este prima publicaţie pe plan local care se doreşte a suplini nevoia orădenilor de informare în domeniul arhitecturii, de a aduce un plus de noutate în materie de design interior şi exterior şi de a promova, totodată, valorile culturale de excepţie ale oraşului de pe Criş. Revista, care are o apariţie lunară, aflându-se deja la al cincilea număr, se bucură de o calitate grafică excepţională. “Ora De Arhitectură” este o revistă de specialitate care se adresează domeniului arhitecturii şi construcţiilor, publicând în paginile sale atât articole de interes general, dedicate publicului larg, cât şi articole de specialitate adresate celor implicaţi activ în domeniu. Constatând absenţa unor publicaţii locale specializate, dar în acelaşi timp şi dorinţa permanentă a publicului de a fi informat şi educat deopotrivă, “Ora De Arhitectură” vine în sprijinul acestei necesităţi, fiind prima publicaţie de acest gen în plan local.

“Ora De Arhitectură” găzduieşte în paginile sale un repertoriu bogat de informaţii, structurat pe mai multe paliere. În numerele revistei regăsim, cu fiecare ediţie, povestea de succes a unui dintre arhitecţii orădeni care au reuşit să convingă prin profesionalism şi dedicaţie. De asemenea, fiecare apariţie editorială oferă orădenilor un capitol esenţial despre poveştile nespuse ale clădirile monument ale oraşului, pe lângă care trecem, zi de zi, nepăsători. Revista vine cu idei inovatoare în domeniul designului, prezentând concepte moderne şi materiale de ultimă generaţie. Fotografiile care însoţesc aceste articole vin să evidenţieze ideile despre noile tendinţe în domeniul amenajărilor interioare. Cititorii sunt introduşi în fascinanta lume a arhitecturii printr-un serial care se doreşte a fi o lecţie de arhitectură – „Zoom-out arhitectura”. Capitolul de „Investiţii” încearcă să ofere un exemplu de „bune practici” pe care comunitatea locală îl promovează în domeniul restaurării clădirilor clasificate ca monument istoric. Personalităţile marcante ale vieţii culturale orădene, care prin activitatea lor profesională şi-au pus amprenta asupra a tot ce înseamnă valoare culturală, se regăsesc în numerele lunare ale revistei „Ora De Arhitectură”. 

Vor vorbi despre necesitatea de a avea pe piaţă o revistă care să promoveze valorile culturale orădene: arh. Cristian Puşcaş, directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Şincai” - Ligia Mirişan, directorul Complexului Muzeului Ţării Crişurilor - Aurel Chiriac, director departament Arhitectură şi cadastru – Aurora Mancia.

     În cadrul evenimentului va avea loc şi vernisajul expoziţiei „Varadinum ad Infinitum” a arhitectului Cristian Puşcaş, aflată la a doua ediţie.

Cuvinte cheie: Ora De Arhitectură

« Înapoi la ştiri


Oradea, Str. Armatei Române nr. 1/A    Telefon: 0259-431257, 0359-800363, 0359-800368
Program cu publicul:  Luni – Vineri: 08.00–19.00, Sambata: închis