Despre eternul Shakespeare

Autor: , 30.04.2008 09:54

Conferinţă-dezbatere cu prof. Virgil Stanciu

  Miercuri, 23 aprilie 2008, începând cu ora 17, a avut loc conferinţa « Eternul Shakespeare » susţinută de profesorul universitar Virgil Stanciu de la Universitatea « Babeş-Bolyai » Cluj-Napoca.

 Prof. univ. dr. Virgil Stanciu este absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai", Cluj-Napoca. A susţinut doctoratul în anul 1974, cu o teză în domeniul Filologiei, specializarea Literatură Americană.

 Cursuri predate: Literatură engleză (premodernism şi modernism), Romanul britanic în a doua jumătate a secolului XX, Teatrul american, Contextul ideatic al literaturii americane (masteratul de Studii de Literatură şi Lingvistică americană), Teatrul şi filmul irlandez (masteratul de Studii irlandeze), Poetica romanului (Şcoala Doctorală).

 Aria de cercetare: Literatură engleză premodernă şi modernă, romanul contemporan britanic şi american, teatrul şi filmul irlandez, teatrul american, traduceri şi traductologie.

 Pentru a pregăti atmosfera conferinţei, dar şi pentru a satisface cinefilii cu pretenţii, Biblioteca a organizat proiecţia următoarelor titluri din opera shakesperiană : « Visul unei nopţi de vară » de la ora 9 şi « Romeo şi Julieta » de la ora 11.

 Proiecţiile au prezentat variantele produse de către BBC, recunoscute pentru fidelitatea lor faţă de textul original, la care şi-au adus contribuţia cei mai buni regizori de teatru şi film.

 

 

Cuvinte cheie: Shakespeare Stanciu conferinţă dezbatere

« Înapoi la ştiri


Oradea, Str. Armatei Române nr. 1/A    Telefon: 0259-431257, 0359-800363, 0359-800368
Program cu publicul:  Luni – Vineri: 08.00–19.00, Sambata: închis